Wil je je niet allen jonger voelen, maar ook jonger eruit zien? Kom in beweging en ga sporten!

We kennen allemaal wel een familie lid, kennis, acteur of actrice die er een stuk jonger uitziet dan hij of zij eigenlijk is. Hoe kan dat? Zit het in de genen? Of komt het door die speciale crème waarvan je deze week al tig keer het reclame spotje hebt gezien?

Voor een jongere huid wordt er vaak verwezen naar een crème of een zalfje, maar iedereen die je spreekt raadt iets anders aan. Wellicht dat ze iets doen met je huid (schoonmaken, hydrateren), maar als er echt een speciaal zalfje bestond waardoor je tien jaar jonger leek dan hadden we het wel geweten. Denk nu even aan een familie lid, kennis, acteur of actrice die er jonger uitziet dan dat hij of zij eigenlijk is. Hoe ziet hun levensstijl eruit?

Levensstijl en ouder worden

De levensstijl van de acteur of actrice zullen misschien iets verschillen van dat van een familie lid of kennis, maar zullen hoogstwaarschijnlijk  wat overlappende componenten hebben zoals sport, beweging en voeding.

jonger

Voeding

We hebben ons allemaal wel een keer laten gaan en weekend flink ongezond gegeten, veel vette hap, weinig groente, weinig fruit, bijna geen water en wat meer alcohol dan normaal. Weet je nog hoe je er toen uitzag? Waarschijnlijk niet je allerbeste. Een dagje of weekendje hier en daar hoort erbij, maar stel je voor als je dag in dag uit zo leeft en wat voor een impact dat zou hebben op je huid. Dat voeding een rol speelt in een jongere huid kunnen we zeker wel stellen.

Sport en beweging

Voor degene die regelmatig in beweging is en of regelmatig sport is het natuurlijk geen nieuws dat d.m.v. bewegen je je al snel een stuk energieker voelt en dus ook al snel een stuk jonger.

Maar wist je dat sporten en bewegen naast jonger voelen ook echt impact heeft op hoe we er uitzien?

Onderzoek toont aan dat regelmatig sporten processen van veroudering tegengaat (1). Het gaat de veroudering en verslechtering van je immuun systeem tegen, maar tast ook een deel van onze cellen aan (telomeres) op een manier waardoor je cellen minder snel verouderen (2). Doordat je cellen minder snel verouderen, zal je er ook een stuk jonger uitzien.

Conclusie

Bespaar je geld en koop geen crème of zalfjes, maar kom in beweging! Om je jonger te voelen en jonger er uit te zien moet je regelmatig bewegen en sporten en daarnaast goed letten op je voeding. Dit zal niet alleen positieve effecten hebben op het verouderen van je lichaam en geest, maar ook je algemene gezondheid.

Sporten, bewegen en voeding bij Gelukkig Lijf

Weet je niet waar je wilt beginnen of zoek je begeleiding bij het sporten en of de voeding? Vraag een free of charge proefles aan en wij helpen je dolgraag op weg.

 

  1. College of Birmingham. “A lifetime of standard train slows down getting older, examine finds.” ScienceDaily. ScienceDaily, 8 March 2018. <www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180308143123.htm>.
  2. Brigham Younger College. “Excessive ranges of train linked to 9 years of much less getting older on the mobile stage: New analysis reveals a significant benefit for many who are extremely lively.” ScienceDaily. ScienceDaily, 10 Might 2017. <www.sciencedaily.com/releases/2017/05/170510115211.htm>.

 

The submit Wil je je niet allen jonger voelen, maar ook jonger eruit zien? Kom in beweging en ga sporten! appeared first on Gelukkig Lijf | Private Coaching – Psychologie – Leefstijlcoaching – Voeding.