Geroerbakte sperziebonen met krieltjes en gremolata

Samenwerking – Sperziebonen, ik ben er dol op! Vooral als ze geroerbakt zijn, need zo blijven ze nog een beetje knapperig. Ook buiten het seizoen eet ik ze gewoon, maar dan uit de diepvries. Dan zijn ze nog steeds tremendous vers, need de sperziebonen van Bonduelle worden direct na de oogst ingevroren, zonder toevoegingen. Zo kun je dus ook buiten het seizoen verse sperziebonen eten en laat ik daar vandaag een heerlijk recept voor hebben: mijn geroerbakte sperziebonen met krieltjes, paprika, cherrytomaten en frisse gremolata. Waar je ook nog eens zo mee klaar bent.

In mijn diepvries heb ik altijd wel een voorraadje verse groenten liggen. Denk aan doperwten, broccoli, gegrilde aubergine en courgette en bloemkool- en wortelrijst. Bonduelle heeft een groot aanbod aan vers ingevroren groenten die ik soms als hoofdcomponent van een maaltijd gebruik als ik niets in huis heb of ik voeg een portie toe aan een maaltijd of soep. Denk aan een handje doperwten die ik door de risotto roer of wat gegrilde groenten die ik verwarm voor de lunch. De groenten die overblijven doe ik weer in de zak en plaats ik afgesloten terug in de diepvries voor later gebruik. Hartstikke handig en zo kan ik lekker variëren als ik aan het koken ben.

In het recept voor mijn geroerbakte sperziebonen met krieltjes dat ik vandaag met jullie deel zit zeker 800 gram groente en die combineer ik met gekookte krieltjes en zelfgemaakte gremolata van peterselie, citroen en knoflook. Deze geeft het gerecht een heerlijk kruidige kick met een fris zuurtje. Een smaakbom op je bord en ook nog eens volledig plantaardig. Kom, we gaan koken.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

 • 800 gr krieltjes in de schil
 • zout
 • 2 sjalotten, gesnipperd
 • bakolijfolie
 • 2 paprika’s (3 magazine ook) in verschillende kleuren, in reepjes
 • 1 zak (400 gr) Bonduelle Franse Sperzieboontjes uit de vriezer
 • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
 • 200 gr cherrytomaten, gehalveerd
 • zwarte peper
 • 4 el gremolata (kijk hier voor het recept)

Wat je gaat doen voor de geroerbakte sperziebonen met krieltjes en gremolata

 Bereiding: 30 minuten

 1. Schrob de krieltjes schoon en kook ze 15 minuten voor in gezouten water. Giet daarna af.
 2. Verhit een grote hapjespan en fruit de sjalot een paar minuten in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg de paprikareepjes toe en bak deze 3 minuten mee.
 3. Roer de bevroren sperziebonen erdoor samen met de gekookte krieltjes, Italiaanse kruiden en een goede snuf zout. Roerbak 5 minuten.
 4. De laatste minuut roer je de cherrytomaten erdoor en breng je het gerecht op smaak met wat gemalen zwarte peper.
 5. Verdeel de geroerbakte sperziebonen met krieltjes over vier borden, schep er een eetlepel van de gremolata op en serveer direct. Geniet van dit heerlijke gerecht!

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Bonduelle. Lees ook hier mijn disclaimer.

Het bericht Geroerbakte sperziebonen met krieltjes en gremolata verscheen eerst op Francesca Kookt.