5x Comfort food recepten voor de vrijdag

Het is geen geheim dat ik hou van een goed bordje consolation meals op de vrijdagen. Gerechten als bami, loaded nachos, curry en ovenschotels doen het dan altijd goed in huize Kookt. Vandaag heb ik voor jullie 5 van mijn favoriete consolation meals recepten op een rijtje gezet. Met onder andere Surinaamse bami, Chinese language zoetzure kip met rijst, vegetarische loaded nachos, poké bowl met teriyaki zalm en curry met kip, pompoen en garam massala. Geniet van al dit lekkere consolation meals!

1. Surinaamse bami met kip

Surinaamse bami is wellicht een van de makkelijkste Surinaamse gerechten om te maken. Het staat bij ons dan ook regelmatig op tafel en zeker op vrijdag!

2. Poké bowl met teriyaki zalm

In ons huishouden wordt een poké bowl altijd met luid gejuich ontvangen. Het werd dus weer tijd om een nieuwe versie te bedenken. Deze poké bowl met teriyaki zalm en zoetzuur previous wat mij betreft good in het rijtje consolation meals recepten.

3. Chinese language zoetzure kip met rijst

Ik wilde heel graag eens zelf de ‘echte’ Chinese language zoetzure kip met rijst maken. Met malse stukjes kip die eerst krokant gebakken zijn voordat ze in de zoetzure saus gaan. Het eindresultaat was zó lekker! Ik moest mezelf echt inhouden om niet gelijk een hele portie op te eten nadat we de foto’s hadden gemaakt.

4. Vegetarische loaded nachos

Traditioneel worden loaded nachos vaak geserveerd met gekruid gehakt, nacho chips en kaas wat allemaal in de oven gaat zodat de kaas kan smelten en alle smaken met elkaar vermengen. Deze keer maakte ik een versie zonder vlees, maar wel met lekker veel groenten en peulvruchten op de bodem. Wat echt een high combi was.

5. Curry met kip, pompoen en garam massala

Curry is voor mij ultiem consolation meals! En deze curry met kip, pompoen en garam massala is geschikt voor het hele gezin, omdat dit voor de verandering eens geen pittige curry is, maar wel zoet en kruidig door de pompoen en heerlijke garam massala. Een heerlijk gerecht om dit rijtje consolation meals recepten mee af te sluiten.

Tekst: Francesca, Foto’s: Francesca & DeedyLicious

Meer consolation meals recepten? Neem dan ook eens hier een kijkje.

Het bericht 5x Consolation meals recepten voor de vrijdag verscheen eerst op Francesca Kookt.