5x chili recepten – Van ‘con’ tot ‘sin carne’

De afgelopen jaren heb ik goed mijn finest gedaan om de weblog te vullen met chili recepten. Van de foundation chili con carne tot een chili met kalkoen. Maar ook een vegetarische, veganistische en hele snelle variant met pompoen. Ik vond het tijd worden om deze eens te bundelen in een weblog met 5 chili recepten, dan heb je ze allemaal handig onder elkaar staan.

De koning onder de chili recepten

Nog een leuke tip voordat ik de chili recepten deel: als je nou een keer de echte, traditionele chili con carne wilt maken dan verwijs ik met liefde naar het recept van Wat Schaft de Podcast (Luister je hun podcast al?). Zij hebben hier een studie van gemaakt, zoals ze met alles doen eigenlijk, en publiceerden het ultieme chili recept (en dat maak je dus niet met gehakt). Maar daar bleef het niet bij, ze zorgden er ook voor dat je bij Westland Peppers (hun store is trouwens een high tip voor iedereen die houdt van echte pepers) het basispakket met Mexicaanse gedroogde pepers kunt bestellen waarmee je helemaal los kunt gaan met het recept van Jonas & Jeroen. Ik heb het gemaakt en vond het finest even een klusje, maar het was het waard. Zeker als je een chili liefhebber bent.

Zo, en dan nu door naar mijn recepten. Zeker niet traditioneel, zeker wel lekker. En een stuk sneller klaar, de meeste dan ;-). Geniet ervan!

Chili con carne

Laat deze chili con carne met onder ander gehakt en kidneybonen het liefst een uur of two pruttelen, dat komt de smaak zeker ten goede. De volgende dag nog lekkerder en een excellent gerecht om in te vriezen.

Chili sin carne

Oftewel chili zonder vlees, wat je vervangt door lekker veel bonen en in de saus gaat ook nog tomatenpassata. Als ik de reacties magazine geloven, zijn jullie dol op deze vegetarische versie van mijn chili recepten.

Chili met kalkoen

Wil je eens variëren, maak dan deze chili met kalkoen. Kan natuurlijk ook met kipfilet of, nog lekkerder, kippendijen.

Snelle chili met pompoen

Nog een vegetarische versie van chili, maar dan een hele snelle én met additional groenten, namelijk pompoen. Lekker met guacamole en een frisse komkommersalade erbij.

Vegan chili

Final however not least: mijn vegan chili met gegrilde groenten, bonen, bloemkoolrijst en avocado. Snel te maken, bomvol groenten en bonen en heel erg lekker.

Dat waren ze dan, mijn 5 chili recepten! Ik ben reuze benieuwd welke recepten jullie al gegeten hebben of nog gaan eten. Laat je het me weten?

Tekst: Francesca

Het bericht 5x chili recepten – Van ‘con’ tot ‘sin carne’ verscheen eerst op Francesca Kookt.